DIY zeilboot slinger

Met het grote SAIL evenement dat is neergestreken in Amsterdam is het tijd voor een DIY instructie met een nautisch tintje. Want, zo kunnen we wel stellen, Houtspul is dol op boten. Sterker nog: Elmar Jansen, eigenaar van Houtspul, is niet alleen opgeleid tot meubelmaker. Hij heeft zich na de meubelmakers opleiding gespecialiseerd in het bouwen van houten boten (samen met Anne Klaasen, oprichter van Rataplan design trouwens). 

Ons DIY project voor vandaag is een slinger van bootjes. Leuk om op te hangen in de kamer of om de kinderkamer mee te versieren. En heel simpel te maken. Dit heb je nodig:
drijfhout stokjes
- sate prikkers
- tangetje met een scherpe punt of priem
- zijkniptang of stevige schaar
- wit karton en vrolijk gekleurd papier voor de vlaggetjes
- een potlood en een schaar
lijmpistoolje
- wit garen

- touwtje om bootjes aan op te hangen

Hoe gaan we te werk? Kijk naar de foto en lees met ons mee. 
1. Leg alle benodigdheden klaar.
2. Maak met het tangetje met een scherpe punt een gaatje in het drijfhout stokje zodat de sate prikker rechtop kan staan in het stokje.
3. Knip met de zijkniptang een paar cm af van de sate prikker.
4. Knip uit het witte karton zeiltjes en uit het gekleurde papier kleine vlaggetjes. 
5. Lijm met het lijmpistooltje de sateprikker vast in het drijfhout stokje. Smeer daarna de sate prikker aan de voorkant in met lijm en lijm het zeil op het bootje.
6. Smeer een cm onder de bovenkant van de sate prikker in met lijm, draai er het witte draadje omheen en plak daarna het vlaggetje op de sate prikker.
7. Knoop het draadje dat vastzit aan het bovenkant van het bootje vast aan het touwtje. 
8. Klaar is je bootjes slinger.