DIY mandala decoratie op hout

Vandaag een super rustgevende knutseltip op de blog. Namelijk het maken van deze houten gegraveerde mandala decoratie. Wij lieten hem houtkleur maar uiteraard kun je hem na het graveren ook schilderen zodat hij echt opvalt. Wil jij ook aan de slag? Kijk naar de foto hierboven en lees met ons mee. 

1. Leg eerst de benodigdheden klaar. Voor deze mandala decoraties heb je nodig; een houtplak XXL, een houtplak XL, een hobbybrander, twee uitgeprinte mandala's, een stukje zwart vetkrijt en een potlood. 
2. Doe als eerste de hobbybrander in het stopcontact zodat deze alvast heet kan worden. Draai nu de papieren mandala's om en kleur de achterkant van de mandala's met het vetkrijt zwart. 
3. Leg de papieren mandala's met de afbeelding naar boven op de houtplak (wij kozen voor een asymmetrische plaatsing maar uiteraard kun je hem ook netjes in het midden plaatsen) en trek de afbeelding met het potlood over. 
4. Haal het papier weg, je zult zien dat de hele afbeelding op het hout gekopieerd is. 
5. Graveer nu met de hobbybrander alle lijntjes in het hout. Als je klaar bent kun je met een schuurpapiertje het hout nog even netje maken en .... klaar is je mandala decoratie!