DIY hertenkop houtplak

Om te vieren dat je bij Houtspul nu ook grote houten schijven met de maten 20 x 7,5 cm en 35 x 10 cm kunt kopen hebben we een leuke DIY bedacht waarmee je dit super leuke hertenkop schilderij kunt maken. En hoewel het er zeer professioneel uitziet is het eigenlijk een heel simpel en leuk projectje waarmee jij hoge ogen zult gooien. Benieuwd hoe jij dit hertenkop schilderij zelf kunt maken, kijk naar de foto hierboven en lees met ons mee.

1. Leg alle benodigdheden klaar. Voor dit project heb je nodig: 1x houten schijf  (€2,50), 1x hobbybrander (€19,95 op Houtspel, waarmee het winkelmandje uitwisselbaar is), een pen of potlood, een zwart vetkrijtje, een afbeelding van een hertenkop (hier gedownload) en een schuurpapiertje. Mocht je het schilderijtje net als bij ons in kleur willen hebben dan ook nog wat (acryl)verf in bruintinten en een mini kwastje. 

2. Maak de achterkant van het papier met het hert zwart met het vetkrijtje. 

3. Leg de afbeelding van het hert over de houten schijf (met de zwarte kant tegen de houten schijf aan en de afbeelding naar boven) en trek de lijnen van het hert over. 

4. Wanneer je het papier weghaalt van de houtplak blijft deze afbeelding over. 

5. Graveer met de hobbybrander alle lijnen van het hert. 

6. Wanneer je het hert het mooiste vindt met alleen de lijnen ben je nu klaar en kun je je schilderijtje ophangen. Anders gaan we nu verder met stap 7. 

7. Schilder met het mini kwastje alle vakken van het hert in verschillende bruintinten zodat het hert diepte krijgt. 

8. En klaar is ons hertenkop schilderijtje op een houtplak!