In den beginne, nu bijna 6 jaar geleden, besloten we dat we een hobby nodig hadden. De meeste mensen gaan dan sporten, gaan op een cursus of dat soort dingen. Wij besloten een webwinkeltje te beginnen. We bouwden een webshop, ontwierpen een logo, zochten een paar leveranciers (waarbij Grimm's onze aller eerste was) en hup daar gingen we. 

houtspel voorraad door de jaren heen

De eerste tijd paste alles in 1 enkel kastje op de logeerkamer (1), super schattig als je het nu bekijkt. Naarmate de jaren verstreken en ons gezin groeide werd de kast in de logeerkamer vervangen door een paar mooie kasten op zolder. Tot die vol waren en we ook een paar dozen neerzetten. En toen nog een paar dozen, en nog een paar tot onze (best heel grote zolderkamer) er zo uitzag (zie foto 2). Dat kon natuurlijk niet! Dus in de laatste week van 2014 reden we naar de ikea om onze zolder anders in te richten. Wat waren we trots op het resultaat (3). Vanaf nu zou de zolder overzichtelijk en opgeruimd blijven (aldus ons goede voornemen). 

Het laat zich raden, naarmate de tijd verstreek voldeed ook deze oplossing niet. De eerste tijd redden we het nog met een paar dozen op de kasten te zetten. Toen kwamen er een paar dozen op het logeerbed. Toen kwamen er een paar dozen op de wasmachine en zo groeide onze zolder weer vol.

Een jaar geleden besloten we dat we een knoop door moesten hakken, gingen we een opslag huren of gingen we op zoek naar een andere woning. Een woning met bedrijfsruimte waarin we weer volop konden en kunnen groeien. Vol goede moed werd funda in de gaten gehouden maar al snel bleek onze woonwens best ingewikkeld te zijn. De tijd verstreek waarbij wij elke dag de nieuwe huizen op funda bekeken maar HET huis zat er niet tussen. Terwijl ons huis maar vol bleef stromen tot er een paar weken geleden zelfs een aantal dozen in onze slaapkamer gestald werden. Help!

En toen... 4 weken geleden. Een mooie woning (in Almere) met daaraan vast een geweldige grote bedrijfsruimte kwam online op funda. Een kans die wij met beide handen aangrepen! Wij kochten een nieuwe woning met bedrijfspand, waarvan wij eind september al de sleutel krijgen.  

Super spannend en heel veel geregel, dus even wat minder tijd voor Houtspel. Maar daar blijft het natuurlijk niet bij. Als je een nieuwe woning koopt moet je oude woning worden verkocht. Nu is een huis verkopen altijd al veel werk maar .... als je uit je woning bent gegroeid en er dozen staan in de slaapkamer, dan is het nodig om op te ruimen. Heel, heel veel op te ruimen. Dus huurden we een opslag en gingen we aan de slag. Elke dag werd er een auto vol met dozen naar de opslag gereden, werden er nieuwe dozen ingepakt, werden er dingen weggedaan en gingen er een heleboel kasten uit elkaar. Elke vrije minuut ging zitten in het opruimen dus nogmaals even geen tijd voor Houtspel. 

Maar ... dat is nu voorbij! Sinds vandaag is ons huis (vol met producten uit zowel houtspel en houtspul) te vinden op funda! Een super spannende periode breekt aan maar ook een periode waarbij we weer volop tijd zullen hebben voor jullie! 

ons huis

Ps: wil je ons hele huis bekijken of heb jij interesse om ons super fijne en lichte huis in een van de leukste wijken van Almere Buiten aan te schaffen? Kijk dan hier.