design vogels draaj

Maak kennis met de houten design vogels van het Nederlandse merk Draaj. De vogels, verkrijgbaar in twee designs en 4 houtsoorten, worden allen met de hand gemaakt door de Utrechtse muzikant en kunstenaar Karim Eharruyen. Door de kopjes van de vogels los te laten van het lijfje kun je het hoofdje op elke gewenste manier op het lijfje plaatsen. Plaats het snaveltje parmantig naar boven voor een eigenwijze uitdrukking of geef de vogel een verlegen uitdrukking met zijn snaveltje naar beneden, alles is mogelijk. Je kunt vrij spelen met de vormen en er echt je eigen draaj aan geven.

De liefde voor hout zit er bij Karim diep ingebakken. Karim ziet in elk stuk hout iets moois. Elk stuk hout heeft zijn eigen geschiedenis en uiterlijk met zijn jaarringen, nerven en noesten. Bovendien heeft ook nog elke houtsoort zijn eigen kleur. Het gebruikte notenhout heeft een diepe donkere kleur terwijl het esdoornhout bijna wit is. Door zich over elk stuk hout te buigen en ermee aan de slag te gaan ontstaan er werkelijk unieke objecten waarbij je echt kunt zeggen dat niemand anders dezelfde bezit. 

Naast zijn liefde voor het hout staat ook het milieu bij Karim hoog op zijn lijstje. Hij gebruikt dan ook voor zijn vogels het liefste hout dat hij gevonden heeft en een tweede leven kan geven. Of anders hout dat dichtbij huis is gegroeid in duurzaam onderhouden bossen en wat daarna op zijn eigen tempo mag drogen naast zijn houtwerkplaats in Utrecht.

Oftewel, met zijn merk Draaj heeft Karim producten gecreëerd die gemaakt lijken voor het assortiment van Houtspul. Wij zijn dan ook heel blij dat wij vanaf nu dit merk mogen vertegenwoordigen!