Denk je aan Belgisch ontwerptalent dan denk je aan Atelier Pierre. Althans, wij wel! En we denken dat het tijd wordt dat iedereen dat doet. Want, hoewel nog niet heel groot of bekend, Atelier Pierre is een geweldig bedrijf met fantastische producten! De strakke houten dieren van de noRdic-lijn met zijn scandinavische sferen zijn al jaren een Houtspul topper die vrijwel elke interieur lover inmiddels wel eens ergens heeft gezien (op instagram bijvoorbeeld). Een uitstekend voorbeeld dat je met een paar simpele lijnen een zeer krachtig product neer kunt zetten. Daar houden wij van bij Houtspul. 

Het is dan ook niet heel verwonderlijk dat, toen wij de nieuwe Chap-O en Nijntje lijn onder ogen kregen, wij direct verliefd werden. Want als je het over simpele lijnen met een zeer krachtig uiterlijk hebt dan ben je bij deze nieuwe Atelier Pierre producten zeker aan het goede adres. 

De twee lijnen bestaan uit 3 verschillende lampen. Voor de Chap-O lijn is de jonge ontwerpster Daisy Bohyn uitgegaan van de jaren '20 en '30 waarin grootvader van Halst (waarnaar het bedrijf Atelier Pierre naar vernoemd is) als fotograaf aan de slag ging. Daisy kwam uit bij twee hoeden die zo kenmerkent zijn voor deze tijd, een bolhoed genaamd "Henri" en een zonnehoed genaamd "Leonore". Om de lampen een extra krachtig uiterlijk te geven zijn deze uitgevoerd in gepolijst zwart gelakt hout, klaar om een echte eyecatcher aan te wand te zijn. Daarbij is er, om te zorgen dat je elke keer de juiste "mood" gekozen kan worden, gebruik gemaakt van dimbare LED-verlichting.

De nijntje-lijn bestaat uit een lamp welke de twee zeer kenmerkende oren van de ooh zo bekende en geliefde nijntje voorstelt. Ook deze lamp is uitgevoerd in gepolijst en zwart gelakt hout met daarin dimbare LED-verlichting. Bovendien heeft deze als voordeel dat hij zowel kan worden neergezet als worden opgehangen. Dit geeft je dus nog meer mogelijkheden om de lamp in je interieur te verwerken. 

Zulke mooie lampen, dat is wel een feestje waard. Daarom zijn wij een samenwerking aangegaan met Lisanne van de Klift. Zij heeft niet alleen fantastische foto's gemaakt van de nijntje lamp maar ook kun je (op 18 maart) een van deze mooie lampen winnen via de blog van Lisanne! Ben je benieuwd hoe? Neem dan snel een kijkje! 

lampen atelier pierre